Näe & koe

Kotiseututalo Puistola

Menneen ajan havinaa ja pala Savukoskelaista historiaa. Museokokoelma, vaihtuva näyttely ja tilaa tilaisuuksien ja juhlien järjestämiseen Kemijokivarressa keskellä Savukosken kirkonkylää.

Sijainti

Aaltovirrantie 1
98800Savukoski
Y-tunnus n

Kotiseututalo Puistola

Puistola avoinna  24.6.-4.8.2019:  MA-PE klo 11-17 ja LA klo 11-15. (SU suljettu)

Muina aikoina sopimuksesta. Tiedustelut Savukosken kunnan kulttuuritoimi puh. 040 5749239. Puistolaan on vapaa pääsy. Pienestä museokaupasta voit hankkia kirjoja, kortteja ja muuta pientä kotiin viemistä (maksu käteisellä). 

 

Kotiseututalo Puistola on hyvin säilynyt esimerkki Itä-Lapin jälleenrakennuskauden rakentamisesta. Kunnanesimies ja maanviljelijä Väinö Halonen rakennutti talon, navetan ja saunan viisilapsiselle perheelleen evakosta paluun jälkeen vuonna 1947.

Kotiseututaloksi Puistola on entisöity ja avattu 1998, jolloin Savukosken kunta sai Lapin läänin rakennusperinneyhdistyksen myöntämän Hurrikas -palkinnon Puistolan rakennusten kunnostamisesta. 

Päärakennuksen alakerta on sisustettu 1950 -luvun tyyliin mahdollisuuksien mukaan alkuperäistä sisustusta mukaellen. Talon yläkerrassa on pienimuotoinen kotiseutumuseonäyttely ja vaihtuvan näyttelyn kamarissa Rösölänperän kansakoulu. Navettarakennuksessa on myös näyttelyt ja museoesineistöä.

Kotiseututalossa voidaan järjestää erilaisia päivätilaisuuksia. Talon varustuksiin kuuluu sähköt, jäälaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin ja keittolevy. Vesi saadaan kesällä läheisestä vesipostista. Kokopäivävuokra on 60,00 e ja alle 4 h tilaisuudet 30,00 e. 

Kävijäarviot

Matkailijoiden arvio: 0 (0 arviota)
Näe & koe

Muita kohteita

Give feedback