Askarruttaako sinua Joulupukin poroluku, Savukosken palveluiden saatavuus tai kulkuyhteydet? Kysy meiltä, me vastaamme! Ohessa löydät vastuksia muutamiin kysymyksiin. Voit myös lähettää meille oman kysymyksesi alla olevasta kysymyskentästä.

Alue

Paljonko Joulupukilla on poroja?

Poro on puolivilli eläin, joka asustaa suurimmaksi osaksi erämaissa ja tarkkaa määrää lie mahdotonta sanoa. Joulupukin porot palkivat pääosin Kemin-Sompion paliskunnan 12.000 muun poron kanssa. Savukosken muissakin paliskunnissa Pukin poroja on tavattu.

Pääseekö Korvatunturille?

Kyllä vain. Korvatunturi sijaitsee Suomen ja Venäjän rajalla, Urho Kekkosen kansallispuistossa. Tunturille päästäksesi sinun täytyy vaeltaa halki soiden ja erämaiden, mutta jos olet kuullut Korvatunturin kutsun sisimmässäsi se ei ole mahdotonta. Rajavyöhykkeelle päästäksesi tarvitset kuitenkin rajavartiolaitoksen luvan. 

Näkeekö kaamoksen aikana mitään?

Vaikka auringonvaloa ei kaamosaikaan paljoa näy, on täällä puhtaana hohtavat hanget jotka ottavat kuun ja tähtien valosta kimalluksensa. Kirkkaalla kuutamolla voi ulkona lukea vaikka sanomalehden! Pimeään aikaan näkyy myös usein revontulia, jotka peittävät taivaan kannen värikkäällä tanssillaan tai vihreällä loimotuksellaan.

Koska voi nähdä keskiyön auringon?

Keskiyön auringon aika on menossa parhaillaan! Aurinko laskee savukosken korkeudella seuraavan kerran vasta heinäkuussa.

Majoitus

Löytyykö Savukoskelta hotellimajoitusta?

Kyllä löytyy. Savukosken kirkonkylällä palvelee  kodikas Erämaahotelli Hotelli Samperin Savotta, josta löytyy niin hotellihuoneita kuin mökkimajoitustakin.

En halua hotelliin enkä autiotupaan, mistä löydän majoituksen?

Savukosken alueelta löytyy monta mökkimajoituksen tarjoajaa. Vaihtoehtona on myös huonemajoitusta tai leirintäalue. Lue lisää: Majoittus ja palvelut

Haluaisimme retkeillä erämaassa. Miten löydämme autiotuvat ja laavut, joilla voi yöpyä?

Palvelut

Mistä löytyy lähin ruokakauppa?

Savukosken kirkonkylästä löytyy yksi päivittäistavarakauppaa, Sale. Tanhuassa palvelee K-Market Hietala.

Onko Savukoskella apteekkia?

Apteekki löytyy kirkonkylältä Osuuspankin liikekiinteistöstä. Kylältä löytyy apteekin ja pankin lisäksi mm. päivittäistavarakauppa, kioski, pubi, eläinlääkäri,  lahjatavaraliike, huoltoasema, koneliike ja hotelli-ravintola.

Olemme tulossa Savukoskelle moottoripyörällä. Mistä löytyy bensa-asema?

Savukosken kirkonkylällä Soklintien varressa on bensa-asema, SEO Korvatunturi. Polttoaineen jakelupiste löytyy myös Tanhuasta K-Market hietalan yhteydestä.

Tulppion Majoilta ja Kairijoen Eräkeskuksesta voi myös kysyä polttoainetta hätätilanteen sattuessa. Näissä paikoissa ei kuitenkaan ole varsinaista polttoaineenjakelupistettä.

Yhteydet

Missä on lähin rautatieasema ja kuinka junalta pääsee Savukoskelle?

Lähin rautatieasema on Kemijärvellä, aikataulut löytyvät https://www.vr.fi. Kemijärveltä matkaa voi jatkaa rautatieasemalta bussilla Pelkosenniemelle ja Pelkosenniemeltä Savukoskelle kutsutaksilla. Kutsutaksi varataan edellisenä iltana klo 18:00 mennessä. Kaikissa kutsutaksiyhteyksissä auto on tilattava etukäteen.

Matkustajilta peritään linja-autotaksan mukainen hinta.

Kutsutaksi aikataulut ovat seuraavat:
ma – pe Pelkosenniemi 11:30 – Savukoski 12:10

perjantaisin Pelkosenniemi 17:55 – Savukoski 18:35

sunnuntaisin Pelkosenniemi 19:40 – Savukoski 20:10

Kirkonkylän ja Tulppion ja Kemihaaran väliä ei liikennöidä säännöllisesti. Kuljetustarjousta voi kysyä paikallisilta yrittäjiltä.

Esitä kysymys

Jätä yhteystietosi jos haluat vastauksen myös sähköpostiisi. Kiitos!

Give feedback