Tapahtumat

Kuivalihamarkkinat

Tiedätkö mille maistuu kuivaliha? Etsitkö käsitöitä, eräkamppeita tai poronlihan tuottajia? Lapin suurin perinneruokatapahtuma pääsiäislauantaina Savukoskella Samperin Savotan pihapiirissä.

Kellonaika 30.03.2024 Klo:10:00

Tapahtumapaikka Hotelli Samperin Savotan pihapiiri, Samperintie 32-34, 98800 Savukoski

Järjestäjä Savukosken Kehittämisyhdistys ry ja Savukosken kunta

Kaikkea porosta sarvista saparoon!

Maan kuulu perinneruokatapahtuma tarjoaa makuelämyksiä, tuoksuja ja tunnelmia, joita on vaikea kuvailla -ne täytyy kokea!

Vuoden 2024 Kuivalihamarkkinat järjestetään lankalauantaina 30.3.2024 Savukoskella Hotelli Samperin Savotan ja Opastuskeskus Korvatunturin pihapiirissä klo 10-15. Myynnissä on tietenkin kuivaalihaa ja erilaisia pororuokia, mutta myös muita porotuotteita, luonnontuotteita ja käsitöitä paikallisilta tuottajilta. Markkinoilta löydät myös erilaisia erätarvikkeita, vaatteita, karvalakkeja, nahkoja, hopeakoruja jne. Oheisohjelmaa on kaiken ikäisille.

KIITOS 2023 markkinavieraille, myyjille, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille!

***

Perinteisesti Kuivalihamarkkinat on ohjelmallinen perinneruokatapahtuma, jossa on tarjolla kaikkea porosta sarvista saparoon. Joka vuosi pääisäisen aikaan väkeä saapuu Savukoskelle ilmakuivatun poron kuivalihan ja autenttisen markkinatunnelman perässä siinä määrin, että Suomen harvaan asutuimman kunnan väkiluku triplaantuu!

Pääsiäisen vietto alkaa pitkäperjantaina. Paikallisen harrastajateatterin Rösölänperän Ruppanoiden uutuusnäytelmän ensi-ilta on vuoden odotetuimpia kulttuuritapauksia. Korvatunturin koulun liikuntasali pullistelee teatteriväkeä klo 19 alkavassa ensi-illassa. Paikalle kannattaa saapua ajoissa jos mielii saada istumapaikat salin etuosasta. Teatterin jälkeen tanssilattia kutsuu. Samperin Savotassa tarjolla on tasokasta tanssimusiikkia ja hauskoja kohtaamisia aina pikkutunneille saakka.

Markkinapäivän painuessa mailleen kansa suuntaa vielä Markkinatansseihin hotellille. Kuivalihaa ja muita perinneruokia syötyään on soma pyörähdellä parketilla ja muistella mukavaa markkinapäivää.

 

Pääsiäisen aikataulut 2024

29.3.2023 Pitkäperjantai
  • Ohjelma päivittyy piakkoin
30.3.2023 Lankalauantai
  • klo 10-15 KUIVALIHAMARKKINAT Hotelli Samperin Savotan pihapiirissä. Liput alueelle 5 e, alle 12 v. maksutta.
  • Ohjelma päivittyy piakkoin

Kaikki oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi Savukosken Kuivalihamarkkinoille!

Lisätietoja Savukosken kunnan kulttuuritoimesta puh.  040 7750488. Kuivalihamarkkinoiden vastuullinen järjestäjä on Savukosken kehittämisyhdistys ry.


INFO MYYJILLE

Myyntipaikat haetaan sähköisellä lomakkeella. Elintarvikemyyjät löytävät ohjeet torimyyntiin Ruokaviraston ohjeesta. Myyjät vastaavat myymiensä tuotteiden asianmukaiseta tuoteturvallisuudesta ja pakkausmerkinnöistä.

Löydät meidät myös

Give feedback