Tapahtumat

Kuivalihamarkkinat

Tiedätkö mille maistuu kuivaliha? Etsitkö käsitöitä, eräkamppeita tai poronlihan tuottajia? Lapin suurin perinneruokatapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalisesti Facebookissa!

Kellonaika 03.04.2021

Tapahtumapaikka Facebook Kuivalihamarkkinat -sivu

Järjestäjä Savukosken Kehittämisyhdistys ry ja Savukosken kunta

Kaikkea porosta sarvista saparoon!

Maan kuulu perinneruokatapahtuma tarjoaa makuelämyksiä, tuoksuja ja tunnelmia, joita on vaikea kuvailla -ne täytyy kokea! 

 

Vuoden 2020 Kuivalihamarkkinat toteutetaan Virtuaalimarkkinoina tapahtuman Facecook -sivulla koronavirusepidemian vuoksi.

Haluamme tarjota markkinavieraillemme elämykselliset markkinat suoraan koteihinne ja samalla tukea pienyrittäjiä tarjoamalla virtuaalisen kauppapaikan. Mukana on tuttuun tapaan juhlapuhujien tervehdykset, musiikkia ja jotain hauskaa myös perheen pienimmille! Pysy siis kuulolla.

***

Perinteisesti Kuivalihamarkkinat on ohjelmallinen perinneruokatapahtuma, jossa on tarjolla kaikkea porosta sarvista saparoon. Joka vuosi pääisäisen aikaan väkeä saapuu Savukoskelle ilmakuivatun poron kuivalihan ja autenttisen markkinatunnelman perässä siinä määrin, että Suomen harvaan asutuimman kunnan väkiluku triplaantuu!

Pääsiäisen vietto alkaa pitkäperjantaina. Paikallisen harrastajateatterin Rösölänperän Ruppanoiden uutuusnäytelmän ensi-ilta on vuoden odotetuimpia kulttuuritapauksia. Korvatunturin koulun liikuntasali pullistelee teatteriväkeä klo 19 alkavassa ensi-illassa. Paikalle kannattaa saapua ajoissa jos mielii saada istumapaikat salin etuosasta. Teatterin jälkeen tanssilattia kutsuu. Samperin Savotassa tarjolla on tasokasta tanssimusiikkia ja hauskoja kohtaamisia aina pikkutunneille saakka.

seuraava varsinainen markkinatapahtuma järjestetään lankalauantaina 3.4.2021 Hotelli Samperin Savotan ja Opastuskeskus Korvatunturin pihapiirissä klo 10-15. Myynnissä on tietenkin kuivaalihaa ja erilaisia pororuokia, mutta myös muita porotuotteita, luonnontuotteita ja käsitöitä paikallisilta tuottajilta. Markkinoilta löydät myös erilaisia erätarvikkeita, vaatteita, karvalakkeja, nahkoja, hopeakoruja ja viimeisimmät uutuudet moottorikelkka- ja mönkijämarkkinoilta paikallisen Kone-Virran esittelyalueelta.

Oheisohjelmaa on kaiken ikäisille. Opastuskeskuksen luontonäyttely on avoinna. Ulkona kisaillaan mm. suopunginheitossa ja MLL:n huippu suositussa keppiporokisassa. Pororeen kyytiin pääsee markkinapaikalta ja onpa meillä usein nähty itse Joulupukkikin tapahtumapaikalla, onhan Korvatunturi Savukoskella UK-puiston puolella.

Markkinapäivän painuessa mailleen kansa suuntaa vielä Markkinatansseihin hotellille. Kuivalihaa ja muita perinneruokia syötyään on soma pyörähdellä parketilla ja muistella mukavaa markkinapäivää.
Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi Savukosken Kuivalihamarkkinoille!

Liput markkina-alueelle lauantaina 3.4.2021: aikuisilta 5 e, alle 12 v. maksutta.

Myyntipaikkahakemuslomakkeen voi tilata sähköpostilla susanna.schwartz@savukoski.fi tai hakea Savukoskella Lyytin Pubista.

Lisätietoja Savukosken kunnan kulttuuritoimesta puh.  040 5749 239.

 

Käsiohjelma

Kuivalihamarkkinat Savukoskella pääsiäislauantaina!
Löydät meidät myös

Give feedback