Tapahtumat

Kuivalihamarkkinat

Tiedätkö mille maistuu kuivaliha? Etsitkö käsitöitä, eräkamppeita tai poronlihan tuottajia? Lapin suurin perinneruokatapahtuma pääsiäislauantaina Savukoskella Samperin Savotan pihapiirissä.

Kellonaika 16.04.2022

Tapahtumapaikka Facebook Kuivalihamarkkinat -sivu

Järjestäjä Savukosken Kehittämisyhdistys ry ja Savukosken kunta

Kaikkea porosta sarvista saparoon!

Maan kuulu perinneruokatapahtuma tarjoaa makuelämyksiä, tuoksuja ja tunnelmia, joita on vaikea kuvailla -ne täytyy kokea!

Vuoden 2022 Kuivalihamarkkinat lankalauantaina 16.4.2022 Savukoskella Hotelli Samperin Savotan ja Opastuskeskus Korvatunturin pihapiirissä klo 10-15.

Myynnissä on tietenkin kuivaalihaa ja erilaisia pororuokia, mutta myös muita porotuotteita, luonnontuotteita ja käsitöitä paikallisilta tuottajilta. Markkinoilta löydät myös erilaisia erätarvikkeita, vaatteita, karvalakkeja, nahkoja, hopeakoruja ja viimeisimmät uutuudet moottorikelkka- ja mönkijämarkkinoilta. Oheisohjelmaa on kaiken ikäisille.

***

Perinteisesti Kuivalihamarkkinat on ohjelmallinen perinneruokatapahtuma, jossa on tarjolla kaikkea porosta sarvista saparoon. Joka vuosi pääisäisen aikaan väkeä saapuu Savukoskelle ilmakuivatun poron kuivalihan ja autenttisen markkinatunnelman perässä siinä määrin, että Suomen harvaan asutuimman kunnan väkiluku triplaantuu!

Pääsiäisen vietto alkaa pitkäperjantaina. Paikallisen harrastajateatterin Rösölänperän Ruppanoiden uutuusnäytelmän ensi-ilta on vuoden odotetuimpia kulttuuritapauksia. Korvatunturin koulun liikuntasali pullistelee teatteriväkeä klo 19 alkavassa ensi-illassa. Paikalle kannattaa saapua ajoissa jos mielii saada istumapaikat salin etuosasta. Teatterin jälkeen tanssilattia kutsuu. Samperin Savotassa tarjolla on tasokasta tanssimusiikkia ja hauskoja kohtaamisia aina pikkutunneille saakka.

Markkinapäivän painuessa mailleen kansa suuntaa vielä Markkinatansseihin hotellille. Kuivalihaa ja muita perinneruokia syötyään on soma pyörähdellä parketilla ja muistella mukavaa markkinapäivää.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi Savukosken Kuivalihamarkkinoille!

Liput markkina-alueelle lauantaina 16.4.2022: aikuisilta 5 e, alle 12 v. maksutta.

Myyntipaikkahakemuslomakkeen voi tilata sähköpostilla susanna.schwartz@savukoski.fi tai hakea Savukoskella Lyytin Pubista.

Lisätietoja Savukosken kunnan kulttuuritoimesta puh.  040 5749 239.

 

Käsiohjelma

Kuivalihamarkkinat Savukoskella pääsiäislauantaina!
Löydät meidät myös

Give feedback