Tapahtumat

Kuivalihamarkkinat

Tiedätkö mille maistuu kuivalihavelli tai koparakeitto? Maistuisiko nokipannnukahvi ja kampanisu?
Lapin suurin perinneruokatapahtuma järjestetään pääsiäislauantaina Savukoskella.

Kellonaika 11.04.2020 Klo:10:00

Tapahtumapaikka Samperintie 34, Savukoski

Järjestäjä Savukosken Kehittämisyhdistys ry ja Savukosken kunta

Kaikkea porosta sarvista saparoon!

Maan kuulu perinneruokatapahtuma tarjoaa makuelämyksiä, tuoksuja ja tunnelmia, joita on vaikea kuvailla -ne täytyy kokea! 

Kuivalihamarkkinat on ohjelmallinen perinneruokatapahtuma, jossa on tarjolla kaikkea porosta sarvista saparoon. Joka vuosi pääisäisen aikaan väkeä saapuu Savukoskelle ilmakuivatun poron kuivalihan ja autenttisen markkinatunnelman perässä siinä määrin, että Suomen harvaan asutuimman kunnan väkiluku triplaantuu!

Pääsiäisen vietto alkaa pitkäperjantaina. Paikallisen harrastajateatterin Rösölänperän Ruppanoiden uutuusnäytelmän ensi-ilta on vuoden odotetuimpia kulttuuritapauksia. Korvatunturin koulun liikuntasali pullistelee teatteriväkeä klo 19 alkavassa ensi-illassa. Paikalle kannattaa saapua ajoissa jos mielii saada istumapaikat salin etuosasta. Teatterin jälkeen tanssilattia kutsuu. Samperin Savotassa tarjolla on tasokasta tanssimusiikkia ja hauskoja kohtaamisia aina pikkutunneille saakka.

Varsinainen markkinatapahtuma järjestetään lankalauantaina Hotelli Samperin Savotan ja Opastuskeskus Korvatunturin pihapiirissä klo 10-15. Myynnissä on tietenkin kuivaalihaa ja erilaisia pororuokia, mutta myös muita porotuotteita, luonnontuotteita ja käsitöitä paikallisilta tuottajilta. Markkinoilta löydät myös erilaisia erätarvikkeita, vaatteita, karvalakkeja, nahkoja, hopeakoruja ja viimeisimmät uutuudet moottorikelkka- ja mönkijämarkkinoilta paikallisen Kone-Virran esittelyalueelta.

Oheisohjelmaa on kaiken ikäisille. Opastuskeskuksen luontonäyttely on avoinna, Galleria Kurrassa on esillä Anu Tossavaisen valokuvanäyttely Jokapäiväinen poromme, auditoriossa pyörii valokuvaesitykset pitkin päivää. Ulkona kisaillaan mm. suopunginheitossa ja MLL:n huippu suositussa keppiporokisassa. Pororeen kyytiin pääsee markkinapaikalta ja onpa meillä usein nähty itse Joulupukkikin tapahtumapaikalla, onhan Korvatunturi Savukoskella UK-puiston puolella.

Markkinapäivän painuessa mailleen kansa suuntaa vielä Markkinatansseihin hotellille. Kuivalihaa ja muita perinneruokia syötyään on soma pyörähdellä parketilla ja muistella mukavaa markkinapäivää.
Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi Savukosken Kuivalihamarkkinoille!

Liput markkina-alueelle lauantaina 11.4.2020: aikuisilta 5 e, alle 12 v. maksutta.

Myyntipaikkahakemukset haettavana v. 2020 alussa. Ohjeet päivittyvät lähempänä. Lisätietoja Savukosken kunnan kulttuuritoimesta puh.  040 5749 239.

 

Käsiohjelma

Kuivalihamarkkinat Savukoskella pääsiäislauantaina!
Löydät meidät myös

Give feedback