Näe & koe

Savukoski

Savukosken kirkonkylä, maalaisidylliä keskellä kuntakeskusta.

Sijainti

98800Savukoski

Tervetuloa Savukoskelle!

Savukosken kirkonkylä ja kuntakeskus tarjoavat asukkaille ja matkailijoille tarvittavat palvelut ja viihtyisän asuin- ja majoitusympäristön. Kemijoki halkoo maisemaa. Koskikalastus onnistuu keskellä kylää vaikka nappaskengissä ja melomaankin pääsee heti rannasta.

Kunnanvirasto, kauppaliikkeet, majoitus-, ravintola- ja hyvinvointipalvelut, huoltamo, korjaamo, pankki, posti ja matkahuolto, apteekki, terveysasema ja eläinlääkärin vastaanotto, kaikki kompaktisti kävelymatkan päässä.

Kylän elinvoimaa lisää juuri valmistuneet ryhmäperhepäiväkoti, Korvatunturin koulu ja Savukosken lukio. Kirjastopalvelut ja liikuntasali ovat koulukeskuksen yhteydestä. Liikuntasalia käyttävät koulun ohella paikalliset järjestöt ja muut liikuntaryhmät, sekä kulttuuriväki. Nuorisotilat ovat aivan keskellä kylää, kunnanviraston naapurissa.

Paikallisten järjestöjen koti on uuden paloaseman takaa löytyvä Kylätalo, jonka pihapiirissä on myös yleinen tulistelupaikka, sekä kesäisin uimaranta ja veneenlaskupaikka.

Uusi kuntosali ja sen yhteydestä lähtevä pururata/ valaistu latu kutsuvat liikkumaan, Koulukeskuksen peliareena on kaikkien käytössä, talvisin siellä luistellaan, sulan maan aikana pelataan pallopelejä. Rakennettujen liikuntapaikkojen lisäksi ympäröivä luonto tarjoaa hyvät lähiliikuntamahdollisuudet vaihtelevina vuodenaikoina. Sarvilammen lintutorni ja Salpalinjan kävelyreitti kuuluvat myös kirkonkyän luontokohteisiin.

Kirkonkylältä löydät tietenkin myös kirkon. Rajakirkolla järjestetään kirkollisten toimitusten ja tilaisuuksien lisäksi myös konsertteja ja muita tapahtumia. Kirkkoa vastapäätä Öllötysaukio-torilla on pieni leikki- ja ulkoliikuntapuisto.

Kotiseututalo Puistola ja Opasteuskeskus Korvatunturi kuuluvat näyttelyineen kirkonkylän käyntikohteisiin kesäisin. Opastuskeskuksen rannassa on myös ikivanha Kallioniemen seitakivi, joka muistuttaa alueen metsälappalaisesta kulttuuriperinnöstä.

 

 

Visit Savukoski-Korvatunturi

Kävijäarviot

Matkailijoiden arvio: 4 (1 arviota)
 1. Erkki Halonen

  Mustasaari juuret Pelkosenniemellä
  Suositteletko: Kyllä

  Olen ollut liikkeellä kajakilla muutaman kerran ystävien kanssa.Kemijoki on todella hieno jokiretkeilyyn joko vesiä pitkin taikka rantoja pitkin patikoiden.Savukoskella olen käynyt kuivalihamarkkinoilla monet kerrat,siellä on aina niin hieno tunnelma.Samperissa hyvät ruoka ja tunnelmalliset tanssit.Ihmiset ovat ystävällisiä,heihin on helppo tutustua.Olemme taas paikalla kesä tai heinäkuussa jos on terveenä. Muuten jokimatkailua kannattaa kehittää ja mainostaa ,täällä etelässä ei tiedetä miten hieno joki Kemijoki on ja miten hienot ranta sillä on.Martti-Kemijärvi.

  Oliko tästä apua?
  (0)
  (0)
Näe & koe

Muita kohteita

Give feedback