Näe & koe

Kotiseututalo Puistola

Menneen ajan havinaa ja pala Savukoskelaista historiaa. Museokokoelma, vaihtuva näyttely ja tilaa tilaisuuksien ja juhlien järjestämiseen Kemijokivarressa keskellä Savukosken kirkonkylää.

Sijainti

Aaltovirrantie 1
98800Savukoski

Kotiseututalo Puistola

Kotiseututalo Puistola on hyvin säilynyt esimerkki Itä-Lapin jälleenrakennuskauden rakentamisesta. Kunnanesimies ja maanviljelijä Väinö Halonen rakennutti talon, navetan ja saunan viisilapsiselle perheelleen evakosta paluun jälkeen vuonna 1947.

Kotiseututaloksi Puistola on entisöity ja avattu 1998, jolloin Savukosken kunta sai Lapin läänin rakennusperinneyhdistyksen myöntämän Hurrikas -palkinnon Puistolan rakennusten kunnostamisesta. Päärakennuksen alakerta on sisustettu 1950 -luvun tyyliin mahdollisuuksien mukaan alkuperäistä sisustusta mukaellen. Talon yläkerrassa on pienimuotoinen kotiseutumuseonäyttely ja vaihtuvan näyttelyn kamarissa Anu Tossavaisen valokuvanäyttely Puhu minulle suon kukkasin.. Navettarakennuksessa on Savotta- ja metsätyöaiheinen perusnäyttely ja maatalouteen liittyvää museoesineistöä. Opastustiedustelut Savukosken kunnan kulttuuritoimi puh. 040 5749239.

 

Kotiseututalossa voidaan järjestää erilaisia päivätilaisuuksia. Talon varustuksiin kuuluu sähköt, jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin ja keittolevy. Vesi saadaan kesällä läheisestä vesipostista. Kokopäivävuokra on 70,00 e ja alle 4 h tilaisuudet 40,00 e. Tiloja voi varata verkkokaupasta.

Näe & koe

Muita kohteita

Give feedback