Tekemistä

Maastopyöräily

Savukosken alue tarjoaa runsaasti maastoautoteitä ja polkuja pyöräilyyn! Myös Urho Kekkosen kansallispuistossa maastopyöräily on tietyin osin sallittua. Tule, koe ja ihastu Lapin kesään.

Kohdevinkkejä pyöräretkeen

Seitajärven museotie

Seitajärven museotie soveltuu päiväretkikohteeksi. Noin 13 km pitkä hiekkatie alkaa Sodankylän ja Savukosken väliseltä seututie 967:ltä Värriön kylän kohdalta ja johtaa Seitajärven kylään. Värriöllä, lähellä Seitajärventien alkupistettä, on sillan pielessä P-paikka ja käymälä.

 

Miekkakoski

Miekkakoski on luonnonkaunis kalastuskohde Kemijoella Savukosken kirkonkylän tuntumassa. Kosken molemmilla rannoilla on hyvin varustetut tauko- ja tulipaikat, jotka sopivat myös pyöräretken etapiksi. Maastopyöriä ja Fatbikeja Savukosken kirkonkylällä vuokraa Hotelli Samperin Savotta, josta voi kysellä myös opastettuja pyöräretkiä.

 

Kairijoen seutu

Kairijoen ympäristöstä löytyy paljon metsäteitä ja uria, jotka polveilevat komeissa jokimaisemissa. Kalastamaan uusille kalapaikolle pääseet kätevästi maastopyörällä. Alueen maastopyörä- ja välinevuokraus Kairijoen Eräkeskuksessa.

 

Tulppion seutu

Tulppion ympäristössä soratiet ja polut kutsuvat pyöräilijää erämaan rauhaan. Retkikohteeksi voi valita esimerkiksi Samperin veturitien kohteista Suttikämpän tai Jänesojan pumppu-aseman, tai suunnata pyörällä kurkistamaan Urho Kekkosen kansallispuistoa ja Nuorttin retkeilyreittiä. Alueen maastopyörä- ja välinevuokraus Tulppion Majoilta.

 

Pyöräily Urho Kekkosen kansallispuistossa

Kesäaikaan pyöräily on sallittua Savukosken puolella maasto-urilla väleillä:

Kemihaara-Peskihaara-Keskipakat
Kemihaara-Mantoselkä
Kemihaara-Rakitsat

Kemihaara sijaitsee noin 100 km pohjoiseen Savukosken kirkonkylältä. Kansallispuiston Savukosken puoli on erämaa-aluetta, jossa maasto on paikoin haastavaa ja matkapuhelimen kuuluvuusalueissa on puutteita. Kansallispuistoon suunnatuille retkille tulee varustautua vaihteleviin eräolosuhteisiin sopivilla varusteilla.

 

Tekemistä

Muuta tekemistä

Give feedback