Tekemistä

Melonta

Nauti lukuisista joista meloen. Melontareittikarttoja, välineitä ja kuljetuksia tarvitseville tietoa löytyy tästä.

Mainiot melontaretket

Savukosken alueella on useita melontakelpoisia erämaisia jokia, joiden yhteispituus on satoja kilometrejä. Jokilaaksossa avautuu oma jännittävä maailmansa. Melontaa voi harrastaa turvallisesti asianmukaisesti varustelluilla intiaanikanooteilla tai kajakeilla.

Melottavat joet ovat enimmäkseen helppoja: kosket ovat pääosin luokkaa I ja siksi ihanteellisia aloittelijallekin. Koko melontakauden melottavia jokia ovat mm. Kemi-, Tenniö-, Kairi-, ja Värriöjoki. Kemijoen valloituksen voi aloittaa aina Kemihaarasta saakka. Kairijoella Ylätammi-Permantovaaran tasa on sopiva aloituspaikka.  Kairijoen ja Kemijoen varsille on rakennettu taukopaikkoja kotineen ja laavuineen.

Muita melontakelpoisia vesistöjä, joissa voi olla kuivimpina kesäkuukausina melontakelvottomia osuuksia on mm. Tanhuassa virtaava Luirojoki. Tanhuan kylän yläpuolella oleva Saarikoski on II luokan koski, mutta tulvaveden aikana se nousee astetta vaikeammaksi.

Nuorttijoen kosket ovat I ja II luokkaa. Joki on pois tullessa melottava vastavirtaan. Rajavyöhykkeelle pääsy ilman lupaa on kielletty.

Värriöjärvestä lähtevä Ala-Arajoki on hyvin vauhdikas joki. Erämainen ja runsasmutkainen Maltiojoki virtaa Savukosken ja Sallan kuntien rajamailla ja se laskee Tenniöjokeen. Tenniöjokeen laskeva Pyhäjoki on melottavissa normaalivedenkin aikana.

Oheisista karttalinkeistä pääset tutustumaan alueen melontakarttoihin. Alle on listattu paikallisia yrityksiä, jotka tarjoavat palvelujaan melojille. Yrityksistä voi kysyä niin kalustoa vuokralle kuin kuljetuspalveluja.

Baarit ja pubit, Leirintäalueet, Lomamökit ja -kylät, Matkailu, majoitus ja ravintolat, Metsästys ja kalastus, Ravintolat, Välinevuokraus, Vapaa-aika

016 844101

Baarit ja pubit, Hotellit, Kahvilat ja konditoriat, Kauppa ja palvelut, Kokouspalvelut, Lahjat- ja erikoistavarat, Lomamökit ja -kylät, Lounasravintolat, Matkailu, majoitus ja ravintolat, Ohjelmapalvelut, Ravintolat, Välinevuokraus, Yökerhot

(016) 841 351

Baarit ja pubit, Eräkämpät, autio- ja varaustuvat, Kahvilat ja konditoriat, Kauppa ja palvelut, Kioskit, Leirintäalueet, Lomamökit ja -kylät, Matkailu, majoitus ja ravintolat, Välinevuokraus

016 841481
Tekemistä

Muuta tekemistä

Give feedback