Tekemistä

Hiihto ja luistelu

Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki! Umpihankihiihtoa ja latu-uria murtomaahiihtoon.

Talven taikaa hiihtäen ja luistellen

Umpihankihiihto vai latu-ura?

Savukoskella on hyvät mahdollisuudet hiihtovaellukseen. Urho Kekkosen kansallispuistosta ja Kemihaaran erämaa-alueelta löytyy hienoa maastoa, jonne pääsee mukavasti Kemihaarasta käsin. Alueella ei ole latuverkostoa, vaan useita erillisiä latureittejä. Erämaihin lähtiessä tulee muistaa alueen haastavuus ja varautua mm. majoitteella, riittävällä muonavarauksella. lämpimillä vaatteilla, tulentekovälineillä, kartalla ja kompassilla. Maastossa on matkapuhelinverkossa katvealueita. Varaudu siis siihen, ettei kännykkä kaikin paikoin kuulu. Muistathan myös ilmoittaa jollekin aiotun vaellusreitin ja aikataulun. Suosittelemme lataamaan puhelimeen 112 sovelluksen.

Valaistuja latuja löytyy Savukosken kirkonkylästä sekä Martin ja Tanhuan kylistä. Kirkonkylässä on kaksi valaistua latua, Mukkavaaran latu 6 km ja kirkonkylän edestakainen valaistu latu n. 3 km. Latukartta ohessa.

Hiihtovälineitä vuokraa Hotelli Samperin Savotta.

Luisteluu on mahdollista pakkaskauden alettua. Koulukeskuksen pihassa kirkonkylällä on valaistu luistelukaukalo.

Lähimmät laskettelukeskukset löytyvät tunnin ajomatkan päästä Sallasta  ja Pyhältä  sekä Luoston alueelta.

Baarit ja pubit, Hotellit, Kahvilat ja konditoriat, Kauppa ja palvelut, Kokouspalvelut, Lahjat- ja erikoistavarat, Lomamökit ja -kylät, Lounasravintolat, Matkailu, majoitus ja ravintolat, Ohjelmapalvelut, Ravintolat, Välinevuokraus, Yökerhot

(016) 841 351
Tekemistä

Muuta tekemistä

Give feedback