Tekemistä

Hiihto ja luistelu

Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki! Umpihankihiihtoa ja latu-uria murtomaahiihtoon.

Talven taikaa hiihtäen ja luistellen

Umpihankihiihto vai latu-ura?

Savukoskella on hyvät mahdollisuudet erityisesti hiihtovaellukseen. Urho Kekkosen kansallispuistosta ja Kemihaaran erämaa-alueelta löytyy hienoa maastoa, jonne pääsee mukavasti Kemihaarasta käsin. Alueen yrittäjistä Kemihaaran Loma tekee latuja Kemihaaran erämaa-alueelle. Varsinaisen latuverkoston sijaan alueella on useita erillisiä latureittejä, joiden pituudet vaihtelevat kolmesta kilometristä noin kymmeneen. Kemihaarasta  lähtee pidempiäkin reittejä.

Valaistuja latuja löytyy mm. Savukosken kirkonkylästä sekä Martin ja Tanhuan kylistä. Kirkonkylässä on kaksi valaistua latua, Mukkavaaran latu 6 km ja kirkonkylän edestakainen valaistu latu n. 3 km. Latukartta ohessa.

Hiihtovälineitä vuokraa Hotelli Samperin Savotta.

 

Luisteluu on mahdollista pakkaskauden alettua. Koulukeskuksen pihassa kirkonkylällä on valaistu luistelukaukalo ja luistinkoppi välineiden vaihtoon.

Lähimmät laskettelukeskukset löytyvät tunnin ajomatkan päästä Sallasta https://loma.salla.fi/fi/rinteet/hiihtokeskus_ski_resort/

ja Pyhältä https://pyha.fi/hiihtokeskus  sekä Luoston alueelta https://luosto.fi/yritys/luosto-ski-hiihtokeskus

Baarit ja pubit, Hotellit, Kahvilat ja konditoriat, Kauppa ja palvelut, Kokouspalvelut, Lahjat- ja erikoistavarat, Lomamökit ja -kylät, Lounasravintolat, Matkailu, majoitus ja ravintolat, Ohjelmapalvelut, Ravintolat, Välinevuokraus, Yökerhot

(016) 841 351
Tekemistä

Muuta tekemistä

Give feedback