Näe & koe

Kivitunturin luontopolku

Kivitunturin luontopolun komeat ja vaihtelevat maisemat odottavat retkeilijöitä. Reitti on mielenkiintoinen myös historiansa ja geologian vuoksi!

Päiväkohde Savukosken kirkonkylän tuntumassa

Kivitunturin perusreitin (merkitty puihin punaisella) pituus on 5,9 km, sen kiireettömään kiertämiseen aikaa kuluu n. 2,5-3,5 tuntia. Puolivälistä polkua erkanee n. 4 km:n mittainen Sotsonportin lisäkierros (merkitty puihin keltaisella) vaeltajille, jotka haluavat retkelleen lisää pituutta ja haastetta. Luontopolku ja Sotsonportin lisäkierros on merkitty maastoon niin selvästi, että eksymisvaaraa ei ole. Purojen vesi on juomakelpoista, luonnonvesien keittämistä kuitenkin suositellaan.

Reitin varrella on useita näköalapaikkoja, joilta avautuvat hulppeat näkymät, hyvällä säällä jopa kymmenien kilometrien päähän. Polku on vaihteleva ja pääosin helppokulkuinen, reitillä on useita portaita ja pitkospuita. Lisämaustetta reitille tuo Pirunkurun ylitys, joka tapahtuu riippusiltaa pitkin. Reitin varrella on mahdollisuuksia levähtämiseen. Reitin puolivälin paikkeilla on Äitipetäjälampi, jossa on laavu, kaksi tulipaikkaa, ulkokäymälä ja halkovaja. Kivitunturin luontoon liittyviä infotauluja on matkan varrella 11.

Ulkoilureittiluokitus perusreitillä: Keskivaativa

Ulkoilureittiluokitus Sotsonportin lisäkierrokselle: Vaativa

Ajo-ohje: Ajetaan Savukosken keskustasta 3,7 km Pelkosenniemen suuntaan. Oikealla olevan viitan mukaisesti käännytään Kivitunturiin. Jatketaan metsäautotietä 10 km, kunnes käännytään vasemmalle Kivitunturiin viitan mukaisesti. . Loppumatka 0.8 km on kapeaa, talvisin auraamatonta tietä.

Kivitunturin luontopolun ylläpidosta vastaa Metsähallitus. https://www.luontoon.fi/savukoskenopastuskeskus

 

Kivitunturin luontopolun esite

Näe & koe

Muita kohteita

Give feedback