Näe & koe

Kivitunturin luontopolku

Kivitunturin luontopolun komeat ja vaihtelevat maisemat odottavat retkeilijöitä. Reitti on mielenkiintoinen myös historiansa ja geologian vuoksi!

Päiväkohde Savukosken kirkonkylän tuntumassa

 

Reitin pituus on 5,8 km, sen kiireettömään kiertämiseen aikaa kuluu n. 2,5 tuntia. Puolivälistä polkua erkanee n. 4 km:n mittainen Sotsonportin lisäkierros vaeltajille, jotka haluavat retkelleen lisää pituutta ja haastetta. Luontopolku ja Sotsonportin lisäkierros on merkitty maastoon niin selvästi, että eksymisvaaraa ei ole. Purojen ja lampien vesi on juomakelpoista.

Reitin varrella on useita näköalapaikkoja, joilta avautuvat hulppeat näkymät, hyvällä säällä jopa kymmenien kilometrien päähän. Polku on vaihteleva ja pääosin helppokulkuinen, reitillä on useita portaita ja pitkospuita. Lisämaustetta reitille tuo Pirunkurun ylitys, joka tapahtuu riippusiltaa pitkin. Reitin varrella on mahdollisuuksia tulisteluun ja levähtämiseen. Reitin puolivälin paikkeilla on Äitipetäjälampi, jossa on laavu, kaksi tulipaikkaa, ulkokäymälä ja halkovaja. Kivitunturin luontoon liittyviä infotauluja on matkan varrella 11.

Ulkoilureittiluokitus perusreitillä: Keskivaativa

Ulkoilureittiluokitus Sotsonportin lisäkierrokselle: Vaativa

Ajo-ohje: Ajetaan Savukosken keskustasta 3,7 km Pelkosenniemen suuntaan. Oikealla olevan viitan mukaisesti käännytään Kivitunturiin. Jatketaan metsäautotietä 10 km, kunnes käännytään vasemmalle Hiihtomajalle. Loppumatka 0.8 km on kapeaa, talvisin auraamatonta tietä.

Kivitunturin hiihtomajaan majoittuu mukavasti 6 henkilöä. Majan pihassa on kaivo, sauna ja tulipaikka. Majaa vuokraa Korvatunturin retket.

Kivitunturin luontopolun ylläpidosta vastaa Metsähallitus. https://www.luontoon.fi/savukoskenopastuskeskus

Kivitunturin luontopolun esite

Kävijäarviot

Matkailijoiden arvio: 5 (1 arviota)
 1. Ansku

  Suomi
  Suositteletko: Kyllä

  Paljon nähtävää, mielenkiintoisia paikkoja, Äitipetäjänlammella kannattaa huokaista, paistaa vaikka makkarat laavulla ja nauttia ihanista maisemista. Ei sovellu pyörätuolille.

  Oliko tästä apua?
  (4)
  (1)
Näe & koe

Muita kohteita

Give feedback